skip to Main Content

Hjertestarter montert ved Barnehagen

Til alle beboere,
 
Velforeningen har gått til anskaffelse av en halvautomatisk hjertestarter fra Norsk Hjertestarterregister. Denne er montert på vestveggen av barnehagen (retning Langerudhaugen 8). Ta gjerne turen forbi, så du husker hvor den er i en nødssituasjon. Dersom skapet åpnes går en alarm, noe som kan tilkalle ekstra hjelp når man trenger det.
 
Ved en hjertestans skal du alltid først ringe 113. Hvert minutt uten hjelp reduserer imidlertid muligheten for gjenopplivning, derfor kan bruk av hjertestarter mens man venter på ambulansen redde liv. Hjertestarteren kan benyttes av hvem som helst, uten trening eller erfaring, da en stemme forteller alt man skal gjøre. Les mer på https://www.norskhjertestarterregister.no/informasjon.
 
For å føle seg trygg på bruken av hjertestarteren, er det allikevel anbefalt med kursing. Til våren, sannsynligvis i mai, vil det bli arrangert et minikurs på 45 minutter, gratis for alle beboere. Nærmere informasjon kommer. Mange har også mulighet til å delta på praktisk kurs i livredning med bruk av hjertestarter gjennom jobb, vi vil anbefale å benytte seg av dette.
 
Med vennlig hilsen styret
 
Lille Langerud 26.01.2020
 
 
       
Back To Top